Servicii

Consultații

Verificăm starea generală de sănătate a animăluțului vostru și discutăm diferitele aspecte ale creșterii lui: alimentația, interacțiunea cu oameni și alte animale, ieșitul afară pentru nevoi, dresajul, etc.

În urma consultației, vă propunem un program de alimentație, vă indicăm diferite tipuri de hrană (normală sau de dietă) în funcție de vârsta și de starea de sănătate a animalului și stabilim împreună cu dumneavoastră ce alimente poate să consume acesta și în ce cantități (anumite alimente sunt toxice pentru pisici și / sau câini).

E important pentru animalul dumneavoastră să interacționeze pozitiv cu oameni și alte animale. Vom putea discuta acest aspect în urma consultației și deasemenea vă vom putea recomanda stabilirea unui program zilnic în care să fie incluse joaca, ieșitul afară pentru nevoi, dresajul, s.a.

Investigații și examene de laborator

În cadrul cabinetului putem efectua diferite investigații și examene de laborator:

– recoltare de probe de sânge pentru analize biochimice, hormonale, endocrinologice și hematologice;

– recoltare de probe pentru examene bacteriologice și micologice;

– recoltare de probe pentru examen anatomo-patologic (biopsie);

– examen de urină (sediment+bandeletă);

– examen coproparazitologic (metoda flotației, metoda de sedimentare);

– examen dermatologic ureche / piele: citologie, FNA, trichograma, raclat, amprentă, bandă scotch);

– teste rapide pentru diagnosticarea bolilor infecțioase.

Microcipare

Microciparea și înscrierea în R.E.C.S. (Registrul de evidență al câinilor cu stăpâni) sunt obligatorii pentru câini din anul 2008. Pentru pisici nu există aceste obligativități.
În schimb, dacă doriți să călătoriți în afara României cu animalul vostru, pisică sau câine, acesta trebuie să aibă microcip și pașaport.
Cabinetul nostru recomandă microciparea și pentru pisici, microcipul fiind singura modalitate recunoscută legal de identificarea a animalului de companie și în consecință de a-l revedinca în cazul pierderii acestuia. Pentru pisici nu există aceste obligativități, însă acestea se pot înscrie pe platforma feline.ro contra unei taxe.

Vaccinări și deparazitări

Dorim să ne asigurăm că animalul dumneavoastră este în stare perfectă de sănătate înainte de a efectua vaccinurile / deparazitările necesare. Protocolul de deparazitare / vaccinare se stabilește în funcție de vârsta animalului de companie și de presiunea parazitară și infecțioasă a mediului în care trăiește.

Cosmetică canină și felină

Ne dorim ca animalul dumneavoastră să se simtă bine în blana lui. Vă putem ajuta în acest sens prin tunderea lui și spălarea acestuia cu șampoane speciale din gama GROOMERS. Complementar, vă putem ajuta și cu tăiatul ghearelor, toaletarea urechilor și vidarea glandelor perianale.

Tratamente medicale și intervenții chirurgicale

După o consultație minuțioasă coroborată cu analize de laborator și alte investigații, stabilim un tratatment medicamentos și / sau chirurgical pentru patrupedul vostru atunci când este cazul.

În cadrul cabinetului efectuăm diferite operații chirurgicale care se pot întâlni pe parcursul vieții animalului de companie (câine, pisică, iepure) utilizând anestezie injectabilă și folosind cele mai bune produse pre, intra și postoperatoare.

Acestea sunt unele dintre intervețiile și tratamentele pe care le putem realiza / oferi:

– ovarihisterctomie;

– orhidectomie;

– detartraj cu ultrasunete și extracție dinți supranumerari;

– sutură plagă;

– ablatie tumori mamare;

– afectiuni oculare: remediere entropion / ectropion, remediere prolaps pleoapa a treia, enuclere glob ocular;

– remediere hematom auricular;

– afecțiuni intestinale:  rezecție intestinală și enteroanastomoză, enterotomie cu enterorafie.

Pensiuni

Asigurăm pensiune pentru animale de talie mică și medie.

Nu oferim acest serviciu pentru câini agresivi.